top of page

Ving Tsun Outdoor Training

Bijgewerkt op: 2 nov. 2020

En vanaf 11 mei mochten we buiten trainen! Yes! En dat doet ons Ving Tsun hart enorm goed! We zijn nog wel enigszins beperkt in de mogelijkheden, door het trainen zonder contact. Maar het trainen in de openlucht heeft ook wel positieve elementen.

Zo ligt nu de focus meer op solo training. En werken we aan fitheid, natuurlijk gekoppeld aan de behoeften die specifiek zijn voor onze Ving Tsun training. Het positieve is de creativiteit die we moeten inzetten om op een andere manier te trainen. Dat brengt ons uit onze comfort zone, dat ook weer een gunstig effect heeft op de hersenen. Tot nu toe is iedere training zinvol geweest en ontstonden er ook nieuwe inzichten bij beoefenaren door andere invalshoeken in training te kiezen.

Daarnaast besteden we extra aandacht aan de vormtraining om onze vaardigheden te verhogen, zoals balans, precisie, snelheid en kracht. Ook nemen we tijd om de principes van Ving Tsun heel gedetailleerd onder de loep te leggen, zodat je niet alleen exact weet hoe je een beweging moet uitvoeren, maar ook waarom. Door bezig te zijn met de achterliggende gedachte van de Ving Tsun ideeën én het aanleren van de mechanische handelingen, worden de bewegingen steeds meer een onderdeel van jezelf. Op deze wijze maken we ons sterker en maken we optimaal gebruik van de training.

We trainen in de buitenlucht, het pleintje voor de school, gaan naar ‘de berg’ of een ‘veldje’ verderop en ademen daarbij frisse lucht in. Helemaal niet slecht! Er zijn ook leden die hebben gevraagd of de buitentrainingen straks ook nog een onderdeel blijven van ons programma. We maken zelfs gebruik van stokken als ‘long dummy arms’ en om lijnen en specifieke technieken te trainen. Uiteraard hoop ik dat we binnenkort ook weer binnen kunnen trainen en de standaard Ving Tsun materialen weer kunnen gebruiken. Maar behouden van een gezonde mindset en anderen positief stimuleren in hun training, vind ik een belangrijke houding.
260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page