top of page
GRADUATIES
ving tsun graduations uvtkfs

Binnen onze society zijn drie shirts en vier certificaten te behalen in de Ving Tsun training: Student, Senior Student, Assistent en Trainer.

Hierin wordt de trainingsperiode van jou als beoefenaar zelf als richtlijn gebruikt, waarbij ook wordt gekeken naar je inzet, motivatie en vaardigheden. Je kunt het leerplan sneller doorlopen wanneer je door meer training jezelf sneller ontwikkelt, of wanneer je laat zien zelfstandig te kunnen lesgeven aan medestudenten. Deze ontwikkeling is voor iedereen persoonlijk. Je ontvangt een certificaat uit handen van jouw trainer zonder dat je daarvoor een examen hoeft af te leggen, er wordt gekeken naar jouw prestaties en inzet tijdens de trainingen. De certificaten worden doorgaans uitgereikt op het Ving Tsun Event, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle leden van onze society.

Student (rode logo op het shirt)
Studenten zijn in principe alle beoefenaren nadat ze zich hebben aangesloten bij een school van de UVTKFS en dragen het T-shirt met het rode logo. Wanneer je je als student hebt bekwaamd in de basis van Ving Tsun Kung Fu kan je het ‘Student Certificaat’ ontvangen van jouw trainer. De trainingsrichtlijn hiervoor is 1,5 jaar, waarin je als student voldoende inzet moet hebben getoond. Verder moet een gecertificeerde student de Siu Nim Tau correct kunnen uitvoeren, maar ook goede beheersing hebben van de partner-oefeningen Chi Sau, Lap Sau, Poon Sau, Seung Ma en Tui Ma.

Senior Student (rode logo op het shirt)
Na meerdere jaren training, waarvoor de trainingsrichtlijn vijf jaar is, kan een beoefenaar worden bevorderd tot ‘Senior Student’ met een tweede certificaat. Van een senior student wordt verwacht wordt dat die een goede beheersing hebt van Siu Nim Tau, Chum Kiu, Mok Yan Chong (eerste helft), Chi Sau drills, Lap Sau, Go Sau, Sparring, maar ook theoretisch inzicht en zelfvertrouwen hebt opgebouwd in het Ving Tsun systeem.

Assistent (witte logo op het shirt) Wanneer je een langere periode als Senior Student hebt getraind in alle facetten van Ving Tsun Kung Fu, kan je in aanmerking komen voor het behalen van dit niveau. De trainingsrichtlijn hiervoor is gemiddeld tien jaar. Als Assistent dien je vaardigheden te hebben ontwikkeld in het coachen en trainen van je medestudenten en het ondersteunen van de trainer hij het lesgeven. Naast de basisvormen zal je ook Biu Gee, Mok Yan Chong, Lok Dim Boon Kwan goed moeten beheersen. Wanneer je wordt benoemd tot Assistent krijg je behalve een certificaat, ook een t-shirt met het witte logo.

Trainer (gele logo op het shirt)

Als trainer dien je alle facetten van Ving Tsun te kunnen beheersen, zowel op praktisch als theoretisch niveau. Om een Trainer te worden binnen onze society moet je uiteraard zelfstandig leiding kunnen geven aan studenten, waarin je de studenten niet alleen technisch moet kunnen onderwijzen, maar ook op sociaal-emotioneel vlak moet kunnen coachen. Je dient over "vechtersmentaliteit" te beschikken en dat te hebben bewezen in sparring. Om Trainer te worden dien je minimaal één jaar als Trainer aangesloten zijn binnen onze society en daarnaast eigen studenten te hebben opgeleid, waarmee je je skills als trainer aantoonbaar kan maken. Wanneer je tot trainer wordt benoemd, ontvang je naast het certificaat ook een t-shirt met het gele logo.

Geïnteresseerd in het trainerschap? 

bottom of page