top of page
GROEPSTRAINING

Er wordt gewerkt aan techniek, structuur, lichaamsconditie en partneroefeningen. We beginnen altijd met een warming-up, waarin ook facetten van Ving Tsun worden verwerkt. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met de vormtraining, gevolgd door partneroefeningen waarin je door de trainer wordt aangestuurd.

Naast de vaste trainingsonderdelen brengen we zoveel mogelijk afwisseling aan in de lessen. Dat doen we soms door een gezamenlijke vormtraining of stootzaktraining, soms door training met de "pads" of werken we meer aan de lichaamsconditie. Omdat theoretisch inzicht ook belangrijk is om Ving Tsun goed te leren begrijpen, wordt er tijdens een les ook achtergrondinformatie behandeld en kun je er vragen over stellen. Op deze manier is iedere training anders!

De begeleiding in onze groepstrainingen is individueel gericht, je wordt dus niet op een militaristische wijze gedrild. Er wordt van je verwacht dat je initiatief neemt in jouw eigen leerproces. Op deze manier ontwikkel je meer inzicht en zal je het systeem sneller in de vingers krijgen dan wanneer je overal in wordt aangestuurd.

Tijdens de eerste lessen is dit natuurlijk nog geen eis, maar wanneer je wat langer traint zal je steeds zelfstandiger kunnen trainen. Beginners en gevorderden trainen gelijktijdig. Het is een misvatting dat gevorderden alleen maar met medestudenten van gelijk niveau moeten trainen om zich verder te ontwikkelen. Alle leden kunnen zich optrekken aan medestudenten die al verder zijn. Ook anderen uitleg geven is een goede manier sterker te worden in het Ving Tsun systeem.

Gevorderden Training: Wanneer je over voldoende basiskennis en vaardigheden beschikt, kun je in aanmerking komen om mee te mogen doen met de gevorderden training die samen met de kernploeg één keer per maand wordt gehouden. Hierdoor kun je nog beter worden en meer verdieping aanbrengen in jouw niveau in Ving Tsun.

 

Kernploeg: De kernploeg is een selectie van gevorderde leden die al meerdere jaren trainen. Het doel is om beoefenaren de mogelijkheid te geven op hoger niveau te trainen en zodoende zichzelf verder te ontwikkelen. Bovendien kunnen kernploegleden tijdens de reguliere training hun kennis overdragen aan de andere leerlingen. Wanneer je graag deel uit zou willen maken van de kernploeg kan je dit bij je trainer aangeven, maar uiteindelijk zal je wel in niveau en inzet moeten aansluiten bij de kernploeg om hiervoor in aanmerking te komen.

Ben je geïnteresseerd in het lidmaatschap bij onze society? 

Kom gerust een langs voor één of twee proeflessen. Tijdens deze lessen krijg je achtergrondinformatie over het "hoe-en-wat" van Ving Tsun, en ga zelf aan de slag met de basistechniek! Ook heb je ruime gelegenheid tot het stellen van al je vragen. De verschillende de lestijden vindt je onder trainingen.

bottom of page