Wong maakt naam in Hong Kong

Op een dag tijdens het trainen hoorde Wong toevallig een gesprek tussen Yip Man en zijn "oudste" leerling, Leung Sheung, waarin hij zei dat hij verwachtte dat de "jongen" (Wong) waarschijnlijk binnen een jaar naam zou maken voor het Ving Tsun in Hongkong. Deze voorspelling bleek later incorrect te zijn. Het kostte Wong geen jaar, maar slechts drie maanden.

De maar 53 kilo wegende Wong begon aan een enkele aanzienlijke "sloop-acties". Zonder uitzondering ging hij elk gevecht aan en sloeg hij iedere uitdager in het stof. Hij kreeg zo'n slechte naam als "sloper" dat de mensen hem de bijnaam "vliegend roet" gaven, een verwijzing naar vuiligheid die het na een snelle brand klaarspeelt om aan je te blijven plakken wanneer je het niet verwacht.

Wongs vijanden kwamen in groten getale en snel na elkaar. Nadat hij een voorman op de afdeling Openbare Werken met de naam Wang Kiu had verslagen werd hij geconfronteerd met een hele groep uitdagers, waarvan de meeste door Wang Kiu zouden zijn betaald. Ten slotte bleef er niemand meer over die tegen hem wilde vechten, zelfs niet voor geld.

Tussen zijn 18de en 20ste had Wong meer dan 60 partijen gevochten, meestal tegen tegenstanders die groter en sterker waren dan hijzelf, en steeds als winnaar uit de bus gekomen. In persberichten van de krant van Hongkong werden deze uitdagingsgevechten beschreven en werd hij als Koning van de Uitdagingsgevechten betiteld.

Plotseling was Ving Tsun op de voorgrond getreden en hét onderwerp van gesprek in Hongkong geworden. Dit was een systeem dat echt resultaten gaf!

Wong Shun Leung Wong Shun Leung
Wong Shun Leung in Holland Wong Shun Leung