Uwe Huppertz

Trainer, Neuss, Duitsland

Uwe Huppertz

Uwe werd op 2 mei 1967 in Neuss geboren. Zijn interesse in vechtsporten en Oosterse filosofie was snel zichtbaar. Met 14 jaar begon hij met boksen en schakelde na twee jaar over op Tae Kwon Do, bleef dat acht jaar trouw beoefenen en behaalde de eerste Dan. Door een knieblessure kon hij niet doorgaan met deze sport en eind 1990 raakte Uwe door een advertentie geïnteresseerd in Wing Chun. 

Hoewel deze vechtkunst hem zeer inspireerde en hij zelfs een eigen school had, viel het hem steeds vaker op dat het systeem een aantal gebreken bevat. In een echt gevecht zou dit Kung Fu systeem, moeilijk zijn toe te passen. Ook in de andere Wing Chun stijlen waarmee hij in aanraking kwam, vond hij niet de gehoopte voldoening. In 2005 en 2006 nam Uwe deel aan seminars van Gary Lam. Deze vorm van Ving Tsun maakte grote indruk op hem. Echter, omdat Gary in de USA woont, was het onmogelijk om regelmatig bij hem te trainen.  

Begin 2008 ontmoette Uwe bij toeval Gert-Jan Ketelaar. Uwe herkende onmiddelijk de kwaliteiten van Gert-Jan en zag dat dit een zeer goede leraar is. Ook zag hij dat zijn Ving Tsun nog directer was en duidelijker gestructureerd dat hetgeen hij van Gary Lam kende. Gert-Jan had antwoorden op alle onbeantwoorde vragen, die Uwe de laatste jaren hadden beziggehouden. Uiteindelijk had hij in het Wong Shun Leung Ving Tsun het systeem gevonden waarnaar hij altijd al op zoek was geweest. Een systeem met een duidelijke lijn en zonder geheimen.

Certificaten

Uwe Huppertz, student certificate Uwe Huppertz, senior student certificate Uwe Huppertz, Assistant Certiciaat Trainercertificaat Uwe
Uwe-huppertz
Gertjan-and-uwe-in-hilversum
Gert-jan-and-uwe-in-hilversum
Uwe-and-sifu-gary-lam
Uwe-huppertz
Gert-jan-and-uwe-in-hilversum
Ving-tsun-in-neuss
Uwe-huppertz