Roderick Smith

Trainer, San Diego, USA

Roderick Smith

Roderick Smith is geboren op 15 juni 1961 in Indianapolis USA, waar hij ook zijn training in Martial Art begon, in Karate. In 1990 verhuisde hij naar Nederland en kwam haast bij toeval in 1993 in de school van Gert-Jan Ketelaar terecht, toen hij in de Gouden Gids op zoek was naar een vechtsportschool. Roderick wilde zijn training een goede start geven en vroeg Gert-Jan meteen om privélessen, maar kreeg deze pas veel later omdat hij hem eerst wilde leren kennen en zien trainen. In de jaren daarna, tot aan zijn terugkeer naar de USA in 2006, trainde hij meerdere malen per week in de school in Hilversum. De trainingen die hij heeft overgeslagen in alle jaren zijn bijna op een hand te tellen. Hiermee liet hij een groot doorzettingsvermogen zien. Zijn enthousiasme voor het Ving Tsun was mede gegroeid door ontmoetingen met Wong Shun Leung tijdens seminars in de negentiger jaren. Ook de seminars van Philipp Bayer hebben zijn kijk op Ving Tsun en het trainen ervan beïnvloed.
In 2004 richtte Roderick de school in Almere in Nederland op, welke later is overgedragen op de huidige trainers. Roderick is een allround beoefenaar. Hij probeert mensen altijd te motiveren en inspireren. Zijn persoonlijkheid is ook die van een entertainer, aanwezig, humor, maar ook direct en gedreven. Zijn uitspraak “Can you handle the truth!’ is zowel voor het beoefenen van Ving Tsun alsook voor Roderick’s stijl van lesgeven van toepassing. Hij traint met grote inzet ongeacht het aantal mensen, hun level of welk onderdeel er getraind wordt, zolang er maar wordt getraind.

Certificaten

Roderick Smith, student certificate Roderick Smith, senior student certificate Roderick Smith, assistant certificate Roderick Smith, trainer certificate