Jeugdtraining (6-12 jaar)

Ben je tussen de zes en twaalf jaar oud, en wil je graag leren kennismaken met Ving Tsun? Dan ben je van harte welkom om bij ons te komen trainen tijdens de jeugdtrainingen!

Tijdens de jeugdtrainingen wordt spelenderwijs gewerkt aan dezelfde techniek en methodes als tijdens de andere trainingen, wel ligt het tempo waarin de oefeningen met elkaar worden afgewisseld iets hoger, en maken we meer gebruik van sport- en spelelementen. Tijdens de training werk je aan je conditie, snelheid en concentratie, aanvallen en verdedigen. De les begint standaard met een warming-up, gevolgd door vormtrainingen en partneroefeningen. De laatste tien minuten besteden we aan vrije sparring.

Trainen moet natuurlijk niet alleen leerzaam, maar ook leuk zijn. Het is de bedoeling dat je je tijdens de les ook gewoon even lekker uit kan leven, maar het is ook belangrijk dat je jezelf kan beheersen wanneer dit nodig is. Je leert niet alleen hoe je jezelf kan verdedigen in een gevecht, maar ook hoe je om moet gaan met jouw gevoel en die van een ander. Leren omgaan met je verlies, en instructies opvolgen en durven te vertrouwen, hoort hier ook bij. Wanneer je dit in de vingers krijgt, zal je merken dat je steeds zelfverzekerder wordt.

Wanneer je rond de twaalf jaar oud bent, kan een volgende stap gezet worden naar de reguliere trainingen met de "volwassenen". Dit kan geleidelijk aan gebeuren, door bijvoorbeeld eerst een les te wennen onder goede begeleiding van de trainers en assistenten.

Er zijn in de jeugdklasse drie certificaten te verdienen:

             aspirant  beginnende jeugdbeoefenaar (eerste certificaat)  
        pupil basisniveau jeugdbeoefenaar (tweede certificaat)
  junior ervaren jeugdbeoefenaar (derde certificaat)

Tegen het einde van het seizoen (juni/juli) worden tijdens een speciale les deze certificaten uitgereikt. Ouders zijn daarbij van harte welkom om te komen kijken!

jeugdtraining zw