Het overlijden van een legende

Wong Shun Leung was een voorbeeld van een man die een is geworden met zijn kunst. Hij begon als een talentvolle vechter en bestudeerde zowel de fysieke als de mentale aspecten van het Ving Tsun. Ten slotte heeft de Ving Tsun-denkwijze zich in zijn ziel geworteld.

Als professioneel Ving Tsun-leraar heeft Wong vanaf begin jaren ‘80 in tientallen landen seminars geleid. Hij bracht per jaar minimaal zo’n 3 maanden door met reizen en gaf seminars in de hele wereld waarin hij zijn interpretatie van de technieken doorgaf aan anderen.

Allen die hem gekend hebben, waren diep geschokt door zijn plotselinge overlijden, op 28 januari 1997. Wong Shun Leung was als leraar van ongekend belang voor de ontwikkeling van onze gevechtskunst, maar ook zijn persoonlijkheid, zijn gevoel voor humor en zijn bescheidenheid waren zeer opmerkelijk.

Als mens was hij rustig, ontspannen en duidelijk in zijn bedoelingen. Zijn levensfilosofie was zonder franje, als een oud zwaard dat er niet gevaarlijk uitziet totdat je aan den lijve voelt hoe scherp het is.

Wong Shun Leung

 Wong Shun Leung 08-05-1935 - 28-01-1997