Groepstraining

Binnen onze society houden we van afwisseling en spontaniteit. Soms doen we een gezamenlijke vormtraining of stootzaktraining, soms trainen we met de "pads" of werken we meer aan de lichaamsconditie. Omdat theoretisch inzicht ook belangrijk is om Ving Tsun goed te leren begrijpen, kan het ook voorkomen dat er tijdens een les wat theoretische achtergrondinformatie wordt behandeld, en we hierover discussiëren. Op deze manier is iedere training anders!

De begeleidingen in onze groepstrainingen is individueel gericht, je wordt dus niet op een militaristische wijze gedrild. Er wordt van je verwacht dat je jezelf durft te observeren en dat je initiatief neemt in jouw eigen leerproces. Op deze manier ontwikkel je inzicht en zal je het systeem sneller in de vingers krijgen dan wanneer je overal in wordt aangestuurd.

Tijdens de eerste lessen is dit natuurlijk nog geen eis, maar wanneer je wat langer traint zal je steeds minder aansturing nodig moeten hebben. Tijdens de groepstrainingen trainen beginners en gevorderden gewoon gelijktijdig. Het is een misvatting dat gevorderden alleen maar met medestudenten van gelijk niveau moeten trainen om verder te ontwikkelen. Alle leden kunnen zich optrekken aan medestudenten die verder gevorderd zijn, maar ook lesgeven is een goede manier om inzicht te ontwikkelen in het systeem.

Groepstraining: Tijdens de groepstrainingen wordt er gewerkt aan de techniek, structuur, lichaamsconditie en partneroefeningen. De trainingen beginnen altijd met een warming-up, waarin ook facetten van Ving Tsun worden verwerkt. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met de vormtraining, gevolgd door verschillende partneroefeningen waarin je door de trainer wordt aangestuurd.

Kernploeg: De kernploeg bestaat uit een groep van gevorderde leden die al meerdere jaren trainen. Het doel van de kernploeg is om gevorderde leerlingen de mogelijkheid te geven om op hoger niveau met elkaar te kunnen trainen en zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen de kernploegleden tijdens de reguliere training hun kennis overdragen aan de andere leerlingen. Wanneer je graag deel uit zou willen maken van de kernploeg kan je dit bij je trainer aangeven, maar uiteindelijk zal je wel in niveau, inzet en presentie moeten aansluiten bij de kernploeg om hiervoor in aanmerking te komen.

Ben je geïnteresseerd in het lidmaatschap bij onze society? Kom gerust een langs voor één of twee proeflessen. Tijdens deze lessen krijg je wat achtergrondinformatie over het "hoe-en-wat" van Ving Tsun, en ga zelf aan de slag met de basistechniek! Ook heb je ruime gelegenheid tot het stellen van al je vragen. De verschillende de lestijden van onze locaties vindt je onder het kopje "scholen".