Groepstraining

De begeleiding bij de trainingen is erg individueel en gericht op het zelfstandig leren trainen. Er wordt dus niet op een militaristische wijze gedrild, maar in tegenstelling daarvan wordt er van een beoefenaar verwacht dat deze initiatief en wil toont om te leren. Natuurlijk weet je bij de eerste les nog niet wat de bedoeling is, maar als je wat langer traint dan weet je dat natuurlijk wel en aan welke punten je moet werken. In de tussenliggende tijd, verandert het les krijgen geleidelijk meer naar zelfstandiger trainen en daarbij gecorrigeerd worden. 

Beginners en gevorderden trainen gelijktijdig in de lessen. Het is een misvatting te denken dat gevorderden alleen maar met elkaar moeten trainen om verder te komen. Beginners kunnen natuurlijk met gevorderden trainen en zich aan hun niveau optrekken. Maar andersom is het voor gevorderden ook goed om met mensen te blijven trainen van ieder niveau. Ook het lesgeven zelf is een goede manier om beter in Ving Tsun te worden. 

De trainingen verlopen bij ons op spontane en ontspannen wijze. Zoals valt te verwachten van een vechtsysteem wordt er in de trainingen gewerkt aan technieken, structuur, lichaamsconditie en partneroefeningen. Maar heel belangrijk in Ving Tsun is dat je het concept begrijpt. De gedachtegang en ideeën, beïnvloeden de manier waarop je de

technieken uitvoert en je Ving Tsun zich ontwikkeld. Daardoor kan het voorkomen dat er in een les veel theorie en achtergronden worden behandeld en dat hierover gediscussieerd wordt. Trainingen kunnen daardoor heel verschillend verlopen. 

Kernploeg
De kernploeg bestaat uit een team van gevorderde beoefenaren die al meerdere jaren trainen. Wanneer je de wens hebt om in de kernploeg te komen, kun je dit aangeven door te zeggen, maar uiteindelijk moet je niveau aansluiten op de groep en inzet hebben gegeven in de trainingen om in aanmerking te komen. Het doel van de kernploeg is om gevorderden de mogelijkheid te geven om extra en op hoger niveau met elkaar te kunnen trainen.
Ten tweede kunnen de kernploegleden daardoor de andere groepen versterken en hun kennis overdragen op andere leden.

Sportkleding
Bij voorkeur het T-shirt met het logo, welke is aan te schaffen op de school. Voor de rest een trainingbroek, joggingbroek of korte broek, trainingsjasje of sweatshirt en schone zaalschoenen. Een sweatshirt of jasje kan handig zijn om even aan te trekken op momenten wanneer je kan afkoelen. Onze visie is dat een persoon zich prettig moet voelen in de kleding en gemakkelijk moet zitten. 

Proeftraining
De eerste keer dat je de school bezoekt bestaat gewoonlijk uit een gedeelte van de training meedoen en een introductiegesprek met de trainer. Er wordt dan in grote lijnen verteld en gedemonstreerd waar het in Ving Tsun omgaat. Ook is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Wanneer je besluit na enkele gratis proeflessen door te willen gaan, kan je worden ingeschreven als lid van de school. Verdere info en inschrijfformulieren bij de trainer.