Gert-Jan Ketelaar

De Ving Tsun Kung Fu school in Hilversum is in 1981 opgericht door Gert-Jan Ketelaar, die vanaf dat moment daar als trainer de lessen verzorgt. Daarnaast gaf Gert-Jan meerdere jaren les in Hilversum, Utrecht en Amersfoort. Uiteindelijk heeft hij een eigen ruimte kunnen bemachtigen in Hilversum, die hij speciaal heeft ingericht voor de Ving Tsun lessen.

Gezien zijn fascinatie voor Oosterse vechtkunst en de drang om zich daarin te ontwikkelen, kwam hij na het beoefenen van diverse vechtsporten ten slotte bij het Ving Tsun Kung Fu terecht, waarvan de logica hem aansprak. De hoge effectiviteit van het Ving Tsun systeem was voor hem doorslaggevend om het te gaan beoefenen. Via verschillende leraren is hij in 1992 in contact gekomen met Wong Shun Leung, een leraar die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en de bekendheid van Ving Tsun Kung Fu. De kennismaking met de zienswijzen en kennis van Wong Shun Leung was een keerpunt voor Gert-Jan.

Gert-Jan was de eerste Nederlandse trainer die Wong shun Leung leerde kennen en door hem werd onderwezen op trainingsstages in Duitsland. Op uitnodiging van Gert-Jan gaf Wong Shun Leung ook voor het eerst trainingen in Nederland. Deze trainingen brachten een ware revolutie te weeg in de bestaande Ving Tsun scholen.

Wong Shun Leung bracht Gert-Jan in contact met Philipp Bayer uit Duitsland, een van zijn talentvolle leerlingen. Daarop volgde een periode van intensieve training en samenwerking die meer dan 10 jaar heeft voortgeduurd. Uiteindelijk richtte Gert-Jan in 2005 zijn eigen organisatie op, de UVTKFS. Daarbij onderhoudt hij contact met andere trainers van het Wong Shun Leung Ving Tsun, waarbij op enthousiaste en open wijze informatie wordt gedeeld met elkaar. In dit kader reisde Gert-Jan ook naar Hong Kong en China. Via research, feedback en testen van trainingsmethoden gaat de ontwikkeling onverminderd door en kunnen studenten nog beter worden getraind.

event_2017_04